Foredrag

Foredrag


“Karen Fastrup fortalte veldisponeret, stærkt og personligt om sin roman HUNGERHJERTE på Gentofte Hovedbibliotek i januar 2019. Fortællingen vekslede mellem oplæsninger, beretninger fra Karens eget liv og de litterære greb hun brugte i romanen. Publikum var meget grebet, og i anden del af arrangementet var der gode spørgsmål, som Karen besvarede på fineste og mest kvalificerede vis, selvom de havde en dybt personlig karakter. Jeg kan nemt anbefale Karen Fastrup til al litteratur i live format.” – Mette Edelmann Keinicke, Arrangementskoordinator på Gentofte Bibliotekerne

 

“vi havde på Christianshavns Bibliotek den bedste oplevelse med at booke og afholde foredrag med Karen Fastrup. Karen var utrolig nem at kommunikere med, og hun mødte op i en aura af afslappet professionalisme.
Karen havde et nærvær på scenen, der rakte helt ned på bagerste række!! Hun fortalte medrivende, men samtidig med meget humor og ro om et meget personligt emne.
Karen gjorde et dybt og insisterende ærligt indtryk på alle, der var til stede ved foredraget, og jeg kan kun give hende mine varmeste anbefalinger.” – Louise Chili, Bibliotekar Christianshavns bibliotek

 

 

Jeg tilbyder to foredrag, som efter aftale med arrangørerne kan kombineres og vægtes efter behov:

 

  • Her er fokus på min nye roman HUNGERHJERTE, der handler om mine pludselige indlæggelser på psykiatriske afdelinger, hvor jeg fik diagnosen borderline, og om hvordan jeg kæmpede mig rask igen. Jeg fortæller om det at skrive om mit eget liv i romanform – mens det leves. Om hvordan jeg har arbejdet med at omforme mit eget liv og min sygdom til litteratur. Jeg fortæller åbent om skriveprocessen og om sygdommen borderline, men også om det kærlighedsforhold og den barndom og opvækst i en indviklet højskolefamilie tynget af min brors død, som jeg tegner et billede af i Hungerhjerte.
  • Men det kan også vægtes sådan, at fokus er mere “teoretisk” – med samtaler om blandt andet autofiktion som litterær genre. Sidstnævnte foredrag vil blandt andet være rettet mod gymnasieklasser.
  • Her er fokus mere på mine personlige erfaringer med at få en psykiatrisk diagnose og at kæmpe sig ud af den igen. Jeg vil fortælle åbent om mine oplevelser med pludselig at befinde mig på psykiatriske afdelinger, om den smerte, der er forbundet med at blive syg, om stigmatisering og skam, og diskutere mine erfaringer med, hvad der fungerer godt ved vores psykiatriske system, og hvad der fungerer mindre godt.
    Foredragets målgruppe kan både være “almindelige” mennesker og psykiatrisk fagpersonale, som måske vil finde det interessant at høre om, hvordan psykisk sygdom og ophold på psykiatriske afdelinger opleves indefra.

Jeg er en levende og nærværende foredragsholder, som er god til at få publikum inddraget i åbne og berigende samtaler. Og jeg gør meget for, at stemningen bliver varm og inspireret, og at der lukkes op for spørgsmål og dialog.

Til foredrag, der er åbne for offentligheden, kan der søges tilskud hos Statens Kunstfonds Forfattercentrum.